A2Z Blog — ArtEZ

Visueel gesprek tussen de verschillende opleidingen.

2015 — Visual Interaction Design, UX Design, UX Strategy, Web Development

Briefing

Hogeschool voor de kunsten ArtEZ biedt in Zwolle op de academie een breed scala aan opleidingen aan in de creatieve industrie. Elk van deze opleidingen heeft een eigen social media kanaal of kanalen. De wens vanuit de organisatie was om een semi-automatische blog waar deze stromen op binnen komen en een gesprek met elkaar aangaan.

Aanpak

De blog moet een visueel gesprek voeren tussen de verschillende opleidingen en social media kanalen binnen de academie. Daarnaast mag het ontwerp uitdagend en uitgesproken zijn zonder dat het dominant wordt ten opzichte van de content. Daarnaast is een filtering nodig op de content die geplaatst wordt, er is redactie nodig op de inhoud. Hierin wordt gekeken welke berichten geplaatst worden en of de inhoud compleet overkomt. Tevens wordt hier voorkomen dat content dubbel wordt gepost als een bericht door diverse opleidingen wordt gedeeld.

Het visuele gesprek

Het gesprek kan een dynamisch of een statisch gegeven zijn, van een drukke conversatie tot een eentonige monoloog. Om dit visueel en technisch voor mekaar te krijgen is er gekozen om de inhoud van de blog gedeeltelijk op de hoofdpagina te plaatsen in een blok. Elk gesprek item wordt onder elkaar geplaatst, elke opleiding krijgt een vaste horizontale coördinaat wat bepaald waar de content wordt geplaatst. Hierdoor kan als een bepaalde opleiding veel diverse posts plaatst op de social media kanalen een eentonige bedoeling worden maar als andere opleidingen ook weer iets gaat posten vormt het weer een dynamisch geheel. De vormgeving is eenduidig, aanwezig en uitgesproken maar zorgt er wel voor dat er ruimte en aandacht ontstaat voor de content op de site.

Resultaat

Alle stromen van informatie komen samen op een blog waar elke opleiding een visueel gesprek kan voeren met een andere opleiding. De informatie wordt telkens boven elkaar geplaatst waardoor de gebruiker naar beneden kan scrollen om het totale gesprek in te zien. De blog is gebouwd in een wordpress omgeving waar diverse redacteuren de content toelaten in het gesprek.Bekijk alle projecten