Handboekje tegen Keuzestress — Zelf geïnitieerd project

Durf weer te kiezen door middel van dit kleine boekje

2013 — Graphic Design

Waarom dit project?

Tijdens het afstudeeronderzoek is aan het licht gekomen hoe belangrijk de keuzes zijn binnen het ontwerpproces en in het uiteindelijke resultaat. Gebleken is dat steeds meer mensen een stress ondervinden in het maken van keuzes in het dagelijks leven. Welke middelen kunnen een helpende hand bieden aan dit probleem?

Aanpak

Om te zorgen dat iets gebruikt gaat worden is het voor dit project essentieel om het tastbaar te maken, iets wat gemakkelijk bij je te dragen is. De eerste uitvoering zal een mini boekje zijn die in elke broekzak past. Neem deze mee als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen, je kleding uitzoekt voor een leuk avondje uit of tijdens het kiezen van wat je die avond wilt gaan eten. Later zal dit handboekje gaan verschijnen als een app op de smartphone.

Oplossing

Keuzes maken doe je overal, juist op plekken buiten het huis, vandaar je iets mee moet hebben om door deze barrière heen te gaan zonder dat je wordt belemmerd door de stress ervan. Het boekje kent een simpele opzet qua vormgeving zodat de oplossingen direct opvallen. Elke tip kent een verdiepende uitleg zodat je het waarom ook beantwoord kan krijgen. Tevens kent het handboekje een algemene uitleg over het fenomeen keuzestress.

Resultaat

Een klein handboekje wat zich gemakkelijk mee laat nemen onderweg tussen de wildgroei van de dagelijkse keuzes. Het boekje biedt 16 bruikbare tips om tot een keuze te komen. Tevens is over de kunst van het kiezen een theoretische bijsluiter bijgevoegd. Dit boekje is momenteel in een kleine oplage van 25 exemplaren verspreid en het plan ligt er om deze digitaal te vertalen in een app.Bekijk alle projecten