Ronde Tafel — ArtEZ / KABK

Een blog als onderling communicatiemiddel

2015 — Visual Interaction Design, Web Development

Briefing

Voor de halfjaarlijkse bijeenkomsten van de Ronde Tafel, met verschillende betrokkenen binnen alle kunstacademici in Nederland was de wens om alle informatie te centraliseren van deze meetings online. Deze organisatie houdt zich bezig met het innoveren en bijhouden van het onderwijs voor toekomstige kunstdocenten. Elke deelnemer moet gemakkelijk de informatie kunnen raadplegen en zijn of haar reactie geven. Hoe kan een blog hierin de centrale rol spelen als communicatiemiddel?

Wit als herkenbaarheid en rust

Een intern platform moet overzichtelijk en herkenbaar zijn. In een oogopslag moet zichtbaar zijn wat voor de deelnemer belangrijk is. Oude informatie wordt direct in een archief gezet, enkel de relevante informatie staat prominent op de beginpagina. De archieven zijn onderverdeeld in de categorie aankondigingen en notulen. Om de communicatie binnen dit platform te sturen is er maar op beperkte artikelen of stukken te reageren via een comment systeem. Voor de redacteur is een speciale inlog gemaakt waar hij via WordPress de gegevens online kan zetten.

Visuele rust

Voor de uitvoering is een blog ontwikkeld waar de nadruk ligt op het komende evenement. Het ontwerp is volledig typografisch en kenmerkt een uitgesproken kleur rood in een klinische omgeving van wit als visuele rust. De informatie wordt door één persoon geplaatst, de andere leden kunnen het lezen op de hoofdpagina. Tevens kunnen ze op sommige berichten en notulen een reactie plaatsen. Bij elke update binnen de blog gaat een geautomatiseerd bericht naar buiten naar alle leden dat er iets nieuws klaar staat. Oude berichten worden automatisch in een archief gezet, enkel de recente berichten worden prominent getoond.

Het resultaat

Een interne blog waar elke gebruiker pas in kan kijken als hij of zij is ingelogd. Op de blog kunnen de laatste notulen gedownload worden, de nieuwe meeting bekijken en hier over communiceren. De blog is volledig gebouwd op de solide basis van WordPress.Bekijk alle projecten